tiistai 28. kesäkuuta 2016

Vinkit kiertoon


Kasvihuone tekee lomailusta entistä jännittävämpää, varsinkin kun lomalle ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa vailla tuuletusjärjestelmää.
Ennen lähtöä maahanupotettuun putkeen saatiin kuitenkin kiinnitettyä saavi. Pitkään sitä ei ehditty tarkkailla, mutta vesi tuntui kuin sujahtavan maan uumeniin. Minne se meni, sitä emme oikein tiedä. Ihastuttava naapuri kävi kerran lataamassa tynnyriin 100 litraa kahden päivän poissaolon jälkeen. Muuten olivat kasviparat aivan oman onnensa nojassa. Mutta ne selvisivät, aivan mainiosti, vaikka tuuletuskin oli minimissä.

Lomalompsauksen aikana oli valkosipuli jo saatellut itsensä nuppuvaiheeseen. Näitä kiehkuroita on ihasteltu vuosi toisensa jälkeen. Pari jätin tuottamaan itusilmusia, mutta muut napsin pois ja pyöräytin pannulla öljyssä suolan ja pippurin kera. Maku oli melko mieto eli soveltuu myös syötettäväksi "yök-en-syö" -sakille. Nuput säilyvät kuulemma vaasissa pari päivää ja soveltuvat myös pakastettaviksi tai peston pohjaksi. Pestoa siis seuraavaksi. Pakasteeseen asti ei meidän määrillä ole vielä asiaa.

Hyönteiset ja ötökät ruokailevat kasivmaalla ennätystahtia. Ei auttanut siis samettikukka ja minttu pitämään öttiäisiä loitolla. Ainakaan vielä. Sinapista oli jäljellä pelkät rangat, lantut ehtivät sirkkalehdille, kun invaasio iski ja nyt ovat vuorossa kaalit. Tämä harso ja verkkovastaisuus alkaa siis ottaa osumaa, kuten aiemmin jo ounastelinkin. En ole silti aivan valmis luovuttamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti