keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Siilille pesä

Niin meni kesä loppuun rakennuksella ja puutarhassa kaikki jäi niille sijoilleen. Tuli yöpakkanen ja vei kypsät tomaatit, toiveet kurkuista ja maisseista. 

Hyvä on antaa kasvien kasvaa rauhassa, mutta ihan heitteille niitä ei kuitenkaan tulisi laskea. Sadolla ei siis voi rehvastella, mutta aina sitä jotain sentään nousee, kun istuttaa. Porkkanoita tosin voisi harvennellakin, jos on sattunut keväällä kompastumaan avoin porkkanapussi kädessä penkin laitaan. Yllätyksen teki tänä vuonna purjo, joka kasvoi satomittaan aika omatoimisesti betonisäkin vieressä. Lannoitusta oli siis jokseenkin riittämiin.

Aavistuksen kohmeinen siili kaivelee vielä omenoita pitkäksi kasvaneen heinän alta. Koska siilin epäillään olleen apu etanoita vastaan, niin on siitä pidettävä myös huolta. Harava heilahti vain sen verran, että saatiin siilille pesä. Toivottavasti kelpaa.


Muut lehdet maatukoon sijoilleen, kukka varret törröttäköön penkissä ja nurmikko olkoon ruokkoamaton. Lämpöpenkki on valmis, tulppaanit ja valkosipulit on maassa, hillot on kellarissa. Talvi saa tulla.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti