perjantai 18. kesäkuuta 2010


Tämänvuotinen suunnitelmamme ei juurikaan perustu kumppanuuskasveille, vaan ripottelimme siemeniä enempi umpimähkään siinä järjestyksessä, jossa siemeniä sattui olemaan saatavilla. Yksi pari meiltä kuitenkin löytyy eli peruna ja härkäpapu. Siellä ne sulassa sovussa näyttävät kasvavan. Toivotaan siis siemenpusseihin hyvän kumppanin maininta, niin ei tarvitsisi edes yrittää muistaa ottaa listaa mukaansa istutuksen valmisteluun. Me emme siis ole tehneet vesivärein laveerattua pohjakuvaa palstasta, vaan sunnittelu perustui enempi kahvin ryypiskelyyn kasvualustan keskellä. 

Luumu on ottanut itselleen ihan toisenlaisen kumppanin. Osa lehdistä on kellastunut ja oksista kuivunut sijoilleen. Toivottavasti se ei ole mitään vakavaa. Ainakin tänä vuonna saadaan vielä maistaa muutamia makeaakin makeampia luumuja, ellei linnut ehdi sadon kimppuun ennen meitä.


Porkkanalle laitettiin harso estämään kemppiä naapurin kehoituksesta. Mutta, jos se kemppi on sinne jo ehtinyt, niin siellä se nyt sitten mellastaa pistellä koko sadon. Mene ja tiedä. Torjuntahommat on niin tylsiä, kun niissä on niin vahva hallinnan ja kurin henki. Mutta toisaalta pieni hoiva ei liene pahitteeksi. Pitänee alkaa liemenlaittoon. Chililiemi, raparperiliemi, nokkosvesi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti