lauantai 25. heinäkuuta 2015

Presidentistä apua?

Kuten Kultarannassa, on meilläkin ihmetellen tarkkailtu perunapenkin reunassa rehottavaa kasvia. Alkuun luulin lipstikan muuttaneen, mutta lehti ei tuoksunut eikä juuri maistunut millekään. Että eipä olisi hääviä liemiyrttiä tuo.

Aika raksalla sai unohtamaan koko komeuden, kunnes katse osui kukintoihin. Mediakohulla tai ilman, ei kaiketi olisi tullut mieleenikään pohtia, että se voisi olla palsternakka. Siis kiitos Jennin, Saulin ja Ylen luontoillan, arvioin tilannetta uudelleen. 

Penkissähän todellakin oli viime vuonna palsternakkaa. Sadonkorjuutyylistä päätellen ei olisi mitenkään mahdotonta, että joku olisi jäänyt multiin. Erityisesti lapsilla on tapana nostaa porkkanaa, niin että naatit on kädessä ja juures mullan alla. Ehkä tämän kanssa kävi juuri niin. Oli miten oli, siement on kerättävä talteen ja sujautettava syksyllä multaan.

Tässä ihmetyksen lomassa on tullut myös harmiteltua, että palsternakka jäi tänä vuonna kasvattamatta. Eikö sen nyt ois jonnekin voinut laittaa, vaikka kukkapenkkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti