maanantai 12. heinäkuuta 2010
Nyt ei palstalainen meinaa enää pysyä kasvun tahdissa. Kaikkialla tapahtuu. Osa kukkii toivotusti, osa jo toivomatta. Siellä täällä alkaa olla jo salaattiakin isompaa purtavaa, kuten jo aiemmin esitellyt porkkanat ja retiisit, mutta pian myös kesäkurpitsa. Se on ainakin pikkuisen rillin kokoinen.


Salaatin nopean kasvun äärellä joudumme ihmettelemään, että kuka sen syö? Isoäidin salaatti on oiva keksintö tähän pulmaan. Lehdet menevät kuin kuumille kiville, kun salaatinlehdille asetellaan keitettyjä kananmunia ja sen päälle kumotaan viinietikalla ja hippusella sokeria maustettua kermavaahtoa muutaman ruokalusikallisen verran. Kilpailevassa versiossa keltuainen sotketaan maitoon ja viinietikkaan ja maustetaaan kaiketi sokerilla ja suolalla ja pippurilla, mutta se resepti muhii jossain muistinmutkassa. 

Istutusinto ei vieläkään laantunut vaikka on kesän kuumin helle. Mutta pensasmustikkaa oli saatava. Tuli hullutus. Nyt sitä on sekä ulkomaalaista sekä Alvaria. Jospa pärjäisivät ja tulisivat hyviksi kavereiksi. 

Lisäksi ripsuttelimme vielä lisää retiisiä.

Sugar Baby on vielä niin pikkuruinen ja kitulias, että se voidaan toivottaa takaisin tuottamaan hedelmää ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti