sunnuntai 25. heinäkuuta 2010Kasvukauden aikana iskee välillä uskon puute. Mutta näitä tomaatteja katsellessa kihoaisi kateus hattuun, ellei tämä vihreä komeus olisi oma. Ja täysin vailla aiempaa kokemusta näitä on hoideltu netin ja mutun avulla. Oikeastaan ovat olleet niin reippaita, että itse ovat itsensä hoitaneet. 


Kokemus palasi lomalta ja löysi istuttamansa Viron-tuliaiset hengissä. Toinen niistä tekee chiliä ja toinen ananaskirsikoita! Ja ihan ovat nekin olleet säiden ja hunningon varassa. Jos se ei nostata luottamusta luontoon, niin mikä sitten. Näissä hyötykasvihommissa täytyy näköjään olla malttia.

Aiemmin löytämämme vieraileva sipuli on ilmeisesti jäänyt viime vuonna peltoon ja nostaa nyt itseään uuteen loistoon. Pitää laittaa google kuumaksi ja etsiä tietoa sipulinlisäämisestä. Jos nyt tulee siemenet, niin millon tulee sipulit?

Kasvusta pitäisi nauttia juuri nyt, kun tulostavoitteet ovat jälleen ylittyneet. Toisaalta ei voi olla miettimättä ensi vuotta ja kasvusuunnitelmaa, kun voi taas ottaa oppia tämänvuotisista harhailuista. Härkäpapua laitetaan pussillinen, vaikka se tuntuukin ihan valtavalta. Vattua siirretään (tosin jo syksyllä mustaherukan tieltä). Vuoroviljelyn vuoksi paikkoja heitellään ja uutta maata käännellään viljelyyn. Maissia lisää, vaikka tähkiä onkin tulossa tältä vuodelta toistaiseksi yksi. Dyykatut lasit laitellaan minimökkeröksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti