lauantai 4. elokuuta 2012


Keväällä heittositutetut kukkasekoituspussin arvoitukset alkavat muuttaa muotoaan värikkääksi kukinnaksi. Toiveissa oli runsaudensarvi, mutta penkin hoitaminen on aiheuttanut päänvaivaa. Miten erotella kylvettyjen yllätyskukkien ja rikkaruohojen sirkkalehdet ja alut, kun kaikki kasvaa iloisesti sekaisin? Siemenpusseihin toivotaan siis kuvia sirkkalehdistä ja pienistä taimista erottelun helpottumiseksi.

4 kommenttia:

 1. Sama juttu! Täysin sama. Olen kitkenyt varmasti monta "oikeaa" kukkaa ja samalla kasvatellut rikkaruohoja, kun en älyä, muista enkä ymmärrä mitä penkissä pitäisi kasvaa. Onneksi toisena vuotena ongelma helpottuu, kun vahvimmat siementävät ja aivolokeroista tulee muistikuvia sirkkataimista.

  VastaaPoista
 2. Ehkä joku kehittää pian tähänkin vaivaan jonkun sovelluksen, joka auttaa löytämään toivotut taimet ruuhkaisesta penkistä. Siinä sitä voi sitten kitkeä puhelin toisessa kädessä.

  Mutta ehkei ne rikkaruohotkaan niin toivottoman pelottavia ole.

  VastaaPoista
 3. :D
  (hyvä on myös Matti Erkamon Rikkakasvikuvasto)

  Eilen huomasin reunuspäivänkakkaran kukkivan. Luulin, ettei se ollut itänyt. Lehtiä vilkaistasseni tajusin keskikesällä kitkeneeni samannäköisiä aika alueen, en tiedä miksi niitä silloin luulin...Vilken idiot! :D

  VastaaPoista
 4. Tämä oli inspiroiva keskustelu! Rikkaruohoja kanatarhassa! :D

  VastaaPoista