tiistai 9. elokuuta 2011

20.2. laitettiin latva-artisokka multaan, 26.2. se työntyi mullasta ja nyt, melkein puoli vuotta myöhemmin, sen komeiden lehtien välistä pilkottaa pikkuinen nuppu. Alku ei ollut mitenkään helppo, kun kissa maisteli ensimmäisiä lehtiä. Ennen istutusta maalle taimet taisivat kärsiä hieman myös tilan, valon ja ravinnon puutteesta. Palstalle istuttaessa ne näyttivät pikkuruisilta suurehkolla maapalasellaan. Nyt ne ovat kuitenkin hienosti kasvattaneet harmahtavat, terävähaaraiset lehtensä maan peitoksi ja valmistautuvat tuottamaan herkkuja. (Pitänee kaivaa esiin valkoiset lautasliinat ja etsiä jostain hopeiset ruokailuvälineet juhla-ateriaa varten)


Red Kuri kasvaa dyykatussa rottinkikorissa. Se on saanut aikaiseksi yhden pullean ja kauniin talvisen kurpitsan. Toivottavasti siitä löytyy vielä voimaa toisen tekemiseen. Butternut on tänä kesänä ollut aivan kuriton. Se roikalehti kasvaa karviaisen kimppuun, josta se hellävaraisesti siirrettiin. Mutta siitäpä loukkaantui hyvästi alkanut kurpitsan kasvu ja se otti ja mädätti itsensä. 


Tomaatti kasvaa tuuheina puskina. Niiden edessä on jotenkin toivoton olo. Lehtiä pitäisi harvennella ja latvoja katkoa, mutta jotenkin ne ovat niin villejä, että ei oikein tiedä mistä aloittaisi. Muutama punainen on kerätty talteen, joko gardener´s delightia tai majaa. Ne menivät sekaisin jo aika päiviä sitten. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti