sunnuntai 10. lokakuuta 2010


Kesän ja syksyn raja oli palstalla käsikosketeltava. Sillä välin kun, palstalaiset olivat keskittyneet metsän kuiskintaan ja samoilleet sienessä, olivat kasvit kohdanneet syksyn. Osa yritti vielä vastustaa syksyä mm. vasta kasvunsa aloittanut herne sekä kasvun villiin karannut ruoho. Toiset ottivat vastaan laonnein lehdin ja oksin.

Omatunnon puhtaus ei ollut aivan ensiluokkainen palstalaisten palatessa kasvattien pariin, vaikka pienen kierroksen jälkeen saimme todeta, että tolkut kasvimme olivat tuottaneet vielä pusseittain satoa: perunaa, porkkanaa, kurpitsaa, kesäkurpitsaa, ruusukaaleja, härkäpapuja ja chili(!). 

 Aivan palstamme äärellä, jänisverkon vieressä chili oli tullut punaiseksi. Tänä vuonna luonto onkin ollut verrattain armelias palstalaiselle ja tuottanut omituisuuden toisensa perään ylläpitääkseen puutarhailuintoa. Sitä kyllä vielä tarvitaan, että selvitään syystöistä. Paljon on käännettävää, muokattavaa ja talviteloille laitettavaa. Ja istutettavaa, valkosipulit ja tulppaanit. Se on tehtävä ennen, kuin voimme tehdä todellisen välitilinpäätöksen ja alkaa seuraavan kesän suunnittelun.

"Saku" hyppeli jo aika jähmeästi, joten syyspuuhaan on alettava pian.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti