lauantai 25. huhtikuuta 2015

Penkin paikka ja muita mietteitä

Kolmas viljelykesä omalla pihalla on taimellaan. Istutuspenkit muuttavat rakentamisen tieltä piirun verran etelään. Viime vuotiset syystyöt ovat nyt työn alla, kun leinikeille annetaan kyytiä penkissä, joka saa jäädä sijoilleen. Myös nokkosen kanssa otetaan vahvemmasta mittaa, mutta kukkapenkissä. Keite, kate, lettu, niillä lie nokkonen pian voitettu. Mene ja sano.

Tämän piti olla kevennetty kasvatusvuosi, koska rakentaminen vienee aimo annoksen ulkoiluajasta. Taimihyllyllä on nyt kuitenkin sen neljää sorttia munakoisoa, intialaista ja meksikolaista (viidakko) kurkkua, meloneita, purjoa ja reilusti tomaatteja. Ja tietysti samettikukkaa tuholaistorjuntaan, auringonkukkaa linnuille ja oraville sekä kosmoskukkaa katseenvangitsijaksi. Lisäksi lapset ovat kasvattaneet purkillisen yllätyksiä päiväkodissa, joissa komeilevat ainakin krassit.


Ellei huomenna sada,niin päivästä kehkeytyy istutuspäivä niin sisällä kuin ulkonakin. Ja jos oikein kovasti sataa, niin aina voi kaivaa puuvärit ja kumppanuuskasvitaulukon ja suunnitella vaikka penkkien paikat kasveille ja penkin paikan itselleen.