maanantai 30. elokuuta 2010

Kurpitsakokeilu sujui yli odotusten ja sille varatun tilan. Mustikka meinasi jäädä tukehduksiin innokkaan karkulaisen tiellä.

 


















Lajina butternut ja kasvina kurpitsa oli tuntematon, joten kerran jos toisenkin piti ottaa netti avuksi. Ni mikäs kurpitsa se nyt olikaan? Olikos sen tarkoitus olla vihreä vai oranssi? Millon se niinku on sitten kypsä syötäväksi (ilmeisesti silloin, kun sen kanta alkaa muuttua ruskeaksi)? Mitä ihmettä siitä sitten tehdään ruoaksi?


No.. ensimmäinen kurpitsa on tuotu kotiin. Ja pistetty pataan. Laitoimme puolikkaasta keittoa ja toisen puolen kanssa täytyy laittaa taas syynäten ihania reseptejä. Tässä räkänokillekin maistuneessa keitossa oli currya ja muskottipähkinää. Seuraavaksi haetaan kurpitsan kaveriksi inkivääriä tai sitten laitetaan joku makea herkku...





keskiviikko 25. elokuuta 2010

Syksy tuoksuu. Osa sadosta jatkaa vielä kasvuaan ja osa kypsyy hiljalleen. Vesimelonista oli tullut jo mätä, vaikkei sen halkaisija ollut edes kahta senttiä. Pitää olla tarkkana etteivät punertuvat tomaatit, paisuva koiso tai köllöttävä kurpitsa tee samaa temppua.





 

lauantai 14. elokuuta 2010

 
Palstalla on niin vihreää, että voisi kuvitella, ettei meillä ole kukkia lainkaan. Mutta tuolla ne ovat kuitenkin piilossa kaiken vihreyden keskellä. Ja niiden vierestä löytyvät yllättäjät. Saanen esitellä: Sugar Baby ja Black Beauty
 
 

torstai 12. elokuuta 2010













Puska pursuaa karviaisia. Käden työtäminen keskelle piikikkäitä oksia on ehdottomasti vaivan arvoista. Viitisen litraa ei tunnu vielä verottavan satoa kovinkaan paljon. Herkkupallerot meinaavat kuitenkin tipahdella jo itsestään, joten pian on palattava takaisin piikkien pariin. 

Sadonkorjuun ohella tuli revittyä ohdakkeita sieltä täältä. Penkit kaipaisivat kunnon raivausta estetiikan ylläpitämiseksi, joka on päässyt karkaamaan vähän villiksi. Vaikkei se koskaan ole kovin tip ja top ollutkaan.

Ja sitten ihme, joka välittyy nyt vain suullisena tietona. (Tyypillisesti kamera jäi kotiin juuri nyt). Vesimeloni poikii!? Hentoisten keltaisten kukkien taakse on ilmestynyt pieniä vihreitä alkuja!

Sen kunniaksi: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ei oo totta!!!!!!!!!!!!

maanantai 9. elokuuta 2010













Turhaan parjattu kausimansikka. 
Väri tulee kesäkuussa,
maku vasta elokuussa.

keskiviikko 4. elokuuta 2010

sunnuntai 1. elokuuta 2010
















Piilossa kasvaa melkoisia herkkuja. Kompostin maisemointi onnistui yli odotusten.
















Kurkuilla alkaa tulla vähän kiire, jos meinaavat päästä mausteliemeen. 





















Se jota ei meinaa muistaa kuvata ollenkaan, kun on verrattain vaatimaton. Vaatimattomuus kaunistaa pannulla.


 


















Istutus on onnistunut toistaiseksi. Mutta marjoja tuottaa vain tämä ulkomainen. Alvar on vielä sadoton. 





















Aivan kriikunan juurella, myyräaidan kupeessa, piparjuuren varjossa kasvaa ananaskirsikka.





















Hankala kuvattava.





















Retiisi. Yllättävä retiiisi.